Država Crna Gora je izdala nove mjere na zaštiti od širenja koronavirusa

Iz Vlade je večeras saopšteno da će se u narednih 14 dana predložiti sledeće mjere na zaštiti građana i države od širenja koronavirusa:

Privremeno se zabranjuje ulazak stranaca osim stranaca sa stalnim boravkom u Crnoj Gori i stranaca koji upravljaju motornim vozilima kojima se obavlja promet roba.Promet roba ostaje nesmetan uz posebne mjere zdravstveno-sanitarnog nadzora, pooštrenog zdravstveno-sanitarnog nadzora, ili mjera karantina prema licima koja upravljaju prevoznim sredstvima za transport roba

Obavezna je samoizolacija za crnogorske građane u porodičnom smještaju.

Zabranjuje se pružanja ugostiteljskih usluga osim, kao i rad disko i noćni klubovi, ugostiteljski objekti, osim onih koji dostavljaju hranu i omogućavaju preuzimanje hrane i obroka, zatvaranje dječijih igraonica, fitnes centara, tržnih centara, teretana, kladionica. Ovo se ne odnosi na pružanje ugostiteljskih usluga već prijavljenim gostima u hotelima

 

VEZANO: Opština Budva: održan hitan sastanak

 

Nova mjera je i ograničavanje broja kupaca u odnosu na površinu prodajnih objekata tako što se na 10 kvadrata može naći samo jedan kupac. U prodajnom objektu, prema novim mjerama, nezavisno od površine, ne može da boravi više od 50 potrošača u isto vrijeme. 

 

VEZANO: KORONA VIRUS SVE VIJESTI

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti