Univerzitet Crne Gore upućuje nastavno osoblje na moguće načine održavanja nastave onlajn

U skladu sa naredbom Vlade Crne Gore i novim privremenim mjerama zaštite građana od COVID-19 obustavljen je obrazovno-vaspitni rad u javnim i privatnim obrazovnim ustanovama, u trajanju od najmanje 15 dana, počev od 16. marta 2020. godine. Imajući u vidu preporuku predsjednika Vlade Crne Gore da nastavno obrazovni sadržaj za vrijeme trajanja obustave nastave budu dostupni u elektronskom obliku, Rektorat Univerziteta Crne Gore poziva dekane da u što kraćem roku organizuju nastavno osoblje kako bi se nastava na predmetima na kojima su angažovani organizovala onlajn.

Nastavu onlajn je moguće izvoditi na više načina, predlažemo sljedeće:

Prva mogućnost je postavljanje nastavnog materijala na stranici predmeta na portalu www.ucg.ac.me .

Druga mogućnost je da na adresi http://dl.ucg.ac.me/ (Moodle) postavite multimedijalne prezentacije koje ste prethodno kreirali. Potrebno je da sa svog službenog mejla pošaljete zahtjev Centru informacionog sistema UCG na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. u kom ćete navesti:

Naziv fakulteta

Naziv predmeta

Spisak predavača

Nakon ovoga od Centra informacionog sistema UCG ćete dobiti mejl sa kredencijalima za pristup vašem predmetu.

Treća mogućnost je da koristite ZOOM aplikaciju i da pomoću nje izvodite nastavu onlajn u realnom vremenu. Za ovo je potrebno da otvorite nalog na adresi https://zoom.us/ i registrujete predavanje. Besplatna verzija omogućava trajanje predavanja do 40 minuta. Nakon isteka tog vremena moguće je nastaviti tako što kreirate novo onlajn predavanje. 

Ukoliko vam je eventualno potrebna pomoć ili pojašnjenje u vezi sa korišćenjem predloženih ili bilo kojih drugih servisa Centra informacionog sistema, možete nas kontaktirati na mejl This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Svim studentima i svim zaposlenima na Univerzitetu Crne Gore, kao i njihovim najbližima, želimo dobro zdravlje i sve najbolje u narednom periodu, i da zajedno održimo kvalitet i funkcionalnosti našeg Univerziteta na najvišem nivou.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja