Opština ukida porez za poljuprivredno, šumsko i ostalo neizgrađeno zemljište za 2013. godinu

Opština ukida porez za poljuprivredno, šumsko i ostalo neizgrađeno zemljište za 2013. godinu

 

Na narednoj, 6. sjednici SO Budva naći će se Prijedlog Odluke o oslobađanju obaveze po osnovu poreza na nepokretnosti na poljoprivredno, šumsko i ostalo neizgrađeno zemljište za 2013. godinu, podnijet od strane Sekretarijata za privredu i finansije.

Ovaj porez predstavlja sopstveni prihod lokalnih samouprava i čini dio prihoda od poreza na nepokretnost. Cilj donošenja ove odluke je podsticaj poljoprivrede u budvanskoj opštini, ali i realnije oporezivanje zemljišta koje nije privedeno namjeni.

 

U obrazloženju Odluke stoji da poljoprivredno, šumsko i ostalo neizgrađeno zemljište na teritoriji opštine Budve uglavnom nije pogodno za obradu i ostvarivanje prinosa. U pojedinim zonama, gdje to i jeste, očekuje se skoro donošenje detaljnih urbanističkih planova koji će omogućiti valorizaciju pomenutog zemljišta koje nije privedeno namjeni.

Ovakva Odluka, smatraju nadležni u Opštini, sigurno će naići na veliko odobravanje javnosti, posebno na seoskom području i potpuno je u skladu sa novom Strategijom o razvoju ruralnog područja na teritoriji opštine Budva iza čije izrade stoji Turistička organizacija Budve i lokalna samouprava.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja