Print this page

U Budvi Naftagas odredjen za karantin

Opština Budva odredila hotel Bečići, bivši Naftagas za karantin. Saopštenje šefa kabineta predsjednika Opštine Budva Nikola Jovanović prenosimo u cjelosti:


Imajući u vidu da je Ministarstvo zdravlja donijelo Naredbu o sprovođenju mjera za sprečavanje infekcije izazavane novim korona virusom (Službeni list Crne Gore br 14/2020 od 13.03.2020), kao i da je Ministarstvo zdravlja donijelo Naredbu za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenosa novog korona virusa i Naredbu o dopuni Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja
u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenosa novog korona virusa (Službeni list Crne Gore br. 15/2020 od 15.03.2020. godine), kojima je između ostalog propisano da su usvojene mjere privremenog karaktera i da će se primjenjivati 15 dana od dana od stupanja na snagu naredbe, Opština Budva je prateći preporuke nadležnih državnih organa donijela niz privremenihi mjera. Obaveza Opštine je da u saradnji sa opštinskim kriznim štabovima identifikuju potencijalne objekte za sprovođenje mjera karantina, u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima i načinu organizovanja i sprovođenja zdravstvenog nadzora i karantina i uslovima koje moraju ispunjavati objekti za smještaj u karantin ( “Službeni list CG”BR.13/20) i da predlože Ministarstvu zdravlja za dalju procedure određivanja karantina.


Ovim putem Vas obavještavamo da je Opština Budva, poštujući propisane mjere, odredila Hotel Bečići ( nekadašnji Naftagas) kao lokaciju za karantin, ukoliko to dalji razvoj situacije bude zahtijevao i ukoliko dođe do ekspanzije novog korona virusa u Crnoj Gori.

PODIJELI

Tagged under