Donacija za biblioteku “Ivo Vučković”

Donacija za biblioteku “Ivo Vučković”

Povodom godišnjice smrti uvaženog Baranina Radisava Rajka Nikezića, njegova supruga Branka darovala je Narodnoj biblioteci i čitaonici “Ivo Vučković” 500 eura za kupovinu najnovijih naslova knjižne produkcije. Nikezić je bio višedecenijski član barske biblioteke, kojoj je pomagao na razne načine- organizovao je akcije za obogaćivanje knjižnog fonda. Smrt ga je zatekla pred odlazak na beogradski Sajam knjiga, odakle je namjeravao da Biblioteci donese knjige za čiju je nabavku lično obezbijedio novac.

U znak sjećanja na iskrenog prijatelja, 18. oktobra, na dan njegove smrti, bibliotekari će poklanjati članovima knjige iz neobrađenog fonda Biblioteke.

 

fotografija: barinfo.me

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja