UNWTO moto „Ostani kod kuće danas, tako da možeš putovati sjutra“

Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) protekle sedmice održala je online sastanak na visokom nivou, sa ključnim agencijama UN-a, predsjedavajućim Izvršnog vijeća i regionalnih komisija i liderima privatnog sektora.

Zbog situacije izazvane koronavirusom u sektoru turizma, koji je jedan od najranjivijih, na sastanku je promovisan moto UNWTO-a „Ostani kod kuće danas, tako da možeš putovati sjutra“, koji je promovisan u digitalnim medijima korišćenjem haštag-a #TravelTomorrow.

Učesnici na koordinacionom sastanku složili su se da je koronavirus Covid-19 zajednički izazov koji se može riješiti samo zajedničkim radom, i da će sve zavisiti od saradnje, koja mora biti na nivou kao nikada do sad.

Učesnici su prihvatili poziv UNWTO-a da budu dio Odbora za globalnu koordinaciju koji će održavati redovne virtuelne sastanke radi procjene i unapređenja preporuka kako se situacija sa koronavirusom Covid-19 bude razvijala.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja