Dostupan sajt www.coronainfocg.me

Sve informacije o korona virusu, oboljenju Covid 19, te aktivnostima koje preduzima Vlada Crne Gore, Nacionalno kordinaciono tijelo za zarazne bolesti i drugi državni organi dostupne su na sajtu www.coronainfocg.me, koji je pripremilo Ministarstvo javne uprave u saradnji sa Vladinim Službom za odnose s javnošću i kompanijom Fleka.

Cilj je da se na jednom mjestu nađu tačne, pravovremene i korisne informacije za građane o epidemiološkoj situaciji u državi, mjerama i naredbama Vlade Crne Gore, preporuke Insituta za javno zdravlje, te druge informacije koje dolaze iz provjerenih i zvaničnih izvora.

Sajt će sadržati sve informacije važne za život građana u uslovima epidemije koje će se ažurirati na dnevnoj osnovi i predstavljaće u narednom periodu zvaničan kanal komunikacije sa građanima.

Na sajtu se mogu naći informacije kako zaštiti sebe i druge, kako organizovati život od kuće, a sadrži i čitav set prepuruka, tekstova i savjeta koji dolaze od eminentnih psihologa u Crnoj Gori, koji su sa zadovoljstvom prihvatili da volonterski pomognu građanima.

Sajt sadrži i elektronski sevis „Doniraj i ti“ putem kojeg naši građani, privreda, dijaspora i svi zainteresovani mogu da doniraju novac Nacionalnom koordinacionom timu za zarazne bolesti na potpuno siguran način.

Zahvaljujemo kompaniji CKB banka koja je prihvatila poziv Ministarstva javne uprave da uplate na ovaj način oslobodi plaćanja provizije, te i na ovaj način pomogne državi Crnoj Gori i njenim građanima.

U cilju pravovremene informisanosti, putem sajta www.coronainfocg.me omogućeno je i live praćenje konferencija za medije Nacionalnog koordinacionog tima i Instituta za javno zdravlje.

Ovom prilikom pozivamo stručnjake iz svih sfera društva da stručnim tekstovima i preporukama doprinesu boljoj informisanosti građani i što boljem odgovoru na izazove koje donosi epidemiološka situacija. Svi zainteresovani priloge mogu dostaviti putem maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Ministarstvo javne uprave zahvaljuje svim ministarstvima, državnim organima, lokalnim samoupravama, kompanijama i stručnjacima koji su pružili podršku prilikom realizacije ovog projekta.

Vjerujemo da na ovaj način pokazujemo i da u ovim trenucima i otežanim uslovima sinergiju Vlade, državnih institucija, društveno odgovornih kompanija i pojedinaca smo spremni da odgovorimo na potrebe naših građana.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja