Print this page

Oporavlja se hotelijerstvo u Kini

Prema izvještaju portala Hotel Industry Trends Analysis, u Kini je počeo oporavak hotelijerskog sektora, možda i najugroženijeg sektora koji je izazvala epidemija korona virusa

Hotelijerstvo i turizam su u velikoj mjeri ugroženi od strane globalne epidemije koja je zaustavila praktično sve. Podaci koji jasno govore o tome, bar kad je Kina u pitanju, otkrivaju nam da je popunjenost hotela prije početka godine iznosila do 60% kapaciteta, dok je na početku epidemije popunjenost iznosila oko 10%.

 

Nakon prvih pozitivnih pokazatelja oko korona virusa, već sredinom februara počeo je oporavak ovog sektora, da bi sredinom marta mjeseca popunjenost hotela u Kini skočila do 20% ukupnih kapaciteta.

 

Ovakav trend donosi ohrabrenje i nadu hotelijerima, posebno zbog činjenice da turizam ne čine samo turistička putovanja, već je turizam privredna i ekonomska aktivnost koja aktivno doprinosi razvoju zemalja i čini ozbiljan dio svjetskih prihoda.

 

 

Što se tiče sugestija za hotelijere i iznajmljivače koje se pominju na svjetskim turističkim forumima, svi su saglasni da će da se promijeni način na koji se brinu o higijeni, i način koji je bilo dosadašnja praksa. Najverovatnije će biti uvedene nove sanitarne mere kao budući standard u turizmu.

 

Takođe, prekomjerni turizam, održiva putovanja i zaštita okoline bile su glavne teme među putnicima prije širenja korona virusa.

Takav trend se očekuje i nakon završetka epidemije, i to je nešto oko čega moramo svi da se složimo. Zdrava i čista priroda, zdravi i čisti ljudi.

 

foto: Miloš Ćetković izvor: tumagazin.rs

PODIJELI