Izolacija nezakonita, pokušava se destabilizovati Opštinski tim za zaštitu i spasavanje

Saopštenje opštinskih funkcionera i članova Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje prenosimo u cjelosti:

Netačne tvrdnje koje su plasirane putem pojedinih medija o našem navodnom ”lišavanju slobode” imaju za cilj da destabilizuju vlast u Budvi i onemoguće funkcionisanje lokalne vlasti. Namjera je bila da se senzacionalnim lažnim vijestima pošalje poruka da sadašnji funkcioneri krše zakon i prikažu nas u negativnom kontekstu. Mjerama izolacije koje su nam izrečene suprotno zakonu pokušava se destabilizovati Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Budva koji je od krucijalne važnosti i to u trenutku pandemije korona virusom. Takođe, postoji namjera da se stavljanjem u izolaciju visokih funkcionera blokira rad opštine, investicionih aktivnosti i poslovi zaštite i spašavanja što predstavlja direktni udar na lokalnu upravu, i sve to u predizbornom periodu u kojem se očito ne biraju sredstva. Ovo je samo jedan u nizu obračuna sa predstavnicima DF, kako na državnom tako i na lokalnom nivou, u šta svi građani imaju priliku da se uvjere. Politika progona DF i njegovih članova se nastavlja zloupotrebljavajući situaciju u kojoj se nalazimo zbog širenja korona virusa. Več odavno smo pokazali da nikakve represije koje su primjenjuju prema nama ne mogu uticati na našu borbu za konačnu promjenju 30-godišnje vlasti koja se u ovom trenutku nalazi na istorijskom minimunu podrške. Svjesni činjenice da smo u Budvi dokazali da je poštena vlast moguća u Crnoj Gori jasni su i razlozi napada na nas.

Potpuna istina je da nismo privođeni niti saslušavani od strane policije pa samim tim nismo lišeni slobode i nije nam određeno zadržavanje. Od strane sanitarno zdravstvene inspekcije nam je uručeno rješenje o stavljanju u samoizolaciju jer smo se, vršeći radne obaveze kao članovi Tima za zaštitu i spašavanje, zatekli u dvorištu porodične kuće menadžera opštine. Članovima porodice predali smo službeni materijal za gospodina Božovića koji se nalazio u porodičnoj kući, nakon čega smo imali namjeru da nastavimo obavljanjem mnogobrojnih obaveza koje naš opštinski tim ima. Napominjemo da sa menadžerom opštine nismo imali direktni kontakt niti smo na bilo koji način kršili pravila samoizolacije. Posebno ističemo činjenicu da je nakon isteka prvog perioda izolacije od 14 dana, Milo Božović menadžer opštine testiran na korona virus i da je test pokazao da je negativan. Uprkos tome, poštovali smo preporuke nadležnih institucija i nismo na bilo koji način prekršili propisane mjere. Smatramo da nisu postojali pravni ni zdravstveni razlozi da nam se izrekne mjera samoizolacije jer nismo bili u kontaktu sa licem koje je pod sanitarnim mjerama, a istom je već utvrđeno po nalazu Instituta za javno zdravlje da je negativan, zbog čega ćemo podnijeti žalbu na rješenja i očekujemo da Ministarstvo zdravlja, ukoliko bude postupalo po zakonu, ista poništi.

Naš opštinski tim je od prvog dana, posvešćenošću i požrtvovanošću svakog člana, dokazao da ima kapaciteta da pravovremeno odgovori svim izazovima u kojima se Budva našla. Činjenica je da smo među prvim lokalnim samoupravama koja je uvela mjere zabrane okupljanja na javnim površinama i dugi niz mjera, zbog čega smo zaustavili dalju progresiju u rastu broju oboljelih i zadržali nizak procenat od svega 4 lica. Među prvima smo primijenili dezinfekciju javnih površina i prostora što očigledno daje pozitivne rezultate. Sve ove aktivnosti zahtijevale su naše lično danonoćno angažovanje i prosto je nelogično da nam se izriče izolacija iz banalnih razloga jer u svom redovnom poslu, svako od nas, gotovo se svakodnevno nalazi u mnogo rizičnijim situacijama i izazovima.

Opštinski tim za zaštitu se svakodnevno sastaje u opštinskim kancelarijama i na terenu kako bi se sve mjere koje su propisane na državnom i lokalnom nivou sprovodile na kvalitetan i odgovoran način, u šta su i građani Budve mogli da se uvjere od početka proglašenja pandemije korona virusa. Opštinski organi su sproveli i sprovode sve propisane mjere od strane državnih organa.
Inače, funkcioneri lokalne uprave: Milo Božović, Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović i Dragan Božović su članovi opštinskog tima, dok je Predrag Drago Ivanović došao na njihov poziv radi utvrđivanja daljih mjera dezinfekcije ulica i javnih površina koje će se preduziti na teritoriji mjesne zajednice Bečići čiji je predsjednik Savjeta.Zajedničko saopštenje:


Nikola Jovanović, šef kabineta Predsjednika Opštine Budva,
Mladen Mikijelj, sekretar Sekretarijata za investicije Opštine Budva
Dragan Božović, komandir Službe zaštite i spašavanja Opštine Budva
Predrag Ivanović, predsejdnik Savjeta MZ Bečići

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja