Cijene u martu bile niže

Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u martu 2020. godine u odnosu na februar 2020. godine u prosjeku su niže za 0,3%. To se navodi u izvještaju MONSTAT- a.

Potrošačke cijene u martu 2020. godine u odnosu na mart 2019. godine, u prosjeku su ostale na istom nivou. Najveći uticaj na negativnu mjesečnu stopu inflacije imali su pad cijena: goriva i maziva za motorna vozila; čvrstih goriva; odjeće; mineralna vode, bezalkoholnih pića, sokova od voća i povrća; kratkotrajnih dobara za rutinsko održavanje domaćinstva. Potrošačke cijene u u periodu januar-mart 2020. godine, u poređenju sa istim periodom prethodne godine, u prosjeku su više za 0,8%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga prema namjeni potrošnje, u martu 2020. godine u odnosu na prethodni mjesec, zabilježen je pad cijena u grupama: Prevoz (-3,0%); Stanovanje, voda, struja, gas i druga goriva (-1,1%); Namještaj, oprema za domaćinstvo i rutinsko održavanje stana (-0,3%); Odjeća i obuća (-0,2%); Rekreacija i kultura (-0,2%); Alkoholna pića i duvan (-0,1%); Hoteli i restorani (-0,1%), dok je rast cijena zabilježen u grupama: Hrana i bezalkoholna pića (0,7%); Zdravlje (0,7%); Ostala dobra i usluge (0,1%

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja