Otvoren EU4TECH Konkurs za projekte provjere koncepta

Konkurs za podnošenje prijedloge projekata u okviru projekta EU4TECH otvoren je 21. aprila.

Kroz projekat EU4TECH biće obezbijeđena specijalizovana podrška za najmanje 40 projekata baziranih na tehnologijama koji su razvijeni u naučnoistraživačkim ustanovama ili mikro, malim i srednjim preduzećima iz zemalja Zapadnog Balkana, a koji su u stadijumu „provjere koncepta“ (Technology Readiness Level 3). Na taj način, uspješni projektni timovi će steći mogućnost rada sa ekspertima iz EU ili regiona, koji će pomoći sa provjerom i zaštitom tehnologije, razvojem čvrstog poslovnog modela i pripremom istog za izlazak na tržište, i to kroz šest 6 oblika tehničke pomoći, odnosno mentorstva i radionica na temu:

Razvoja tehnologije i izrade prototipa za komercijalne demonstracije;
Podrške i mentorstva u preduzetništvu;
Upravljanja intelektualnom svojinom;
Analize tržišta;
Biznis plana i biznis modela;
Dalje podrške vezane za izvore finansiranja.
 
Na konkurs se mogu prijaviti timovi koji dolaze sa univerziteta, instituta, malih i srednjih preduzeća ili startapova, iz Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije* i Sjeverne Makedonije*, a potrebno je aplicirati sa projektom u fazi razvoja „provjere koncepta“ - npr. za razvoj metoda ili ideje kako bi se utvrdila njegova izvodljivost, odnosno provjerilo da li koncept ili teorija imaju praktični potencijal.
 
Prije pripreme prijave, aplikantima se preporučuje da se upoznaju sa „Smjernicama za aplikante“ koje sadrže važne informacije o kvalifikovanosti i načinu na koji će aplikacije biti ocijenjene. Takođe, na internet stranici EU4TECH projekta će se redovno ažurirati odjeljak za često postavljana pitanja u vezi sa pozivom (FAQ) dok se za sva dodatna pitanja mogu obratiti putem mejla na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Link za obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje, a prijave moraju biti u pdf formatu i podnose se direktno preko interaktivnog obrasca na internet stranici projekta EU4TECH
 
Rok za podnošenje prijava je 24. jun 2020. godine.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja