Print this page

Otvoren EU4TECH Konkurs za projekte provjere koncepta

Konkurs za podnošenje prijedloge projekata u okviru projekta EU4TECH otvoren je 21. aprila.

Kroz projekat EU4TECH biće obezbijeđena specijalizovana podrška za najmanje 40 projekata baziranih na tehnologijama koji su razvijeni u naučnoistraživačkim ustanovama ili mikro, malim i srednjim preduzećima iz zemalja Zapadnog Balkana, a koji su u stadijumu „provjere koncepta“ (Technology Readiness Level 3). Na taj način, uspješni projektni timovi će steći mogućnost rada sa ekspertima iz EU ili regiona, koji će pomoći sa provjerom i zaštitom tehnologije, razvojem čvrstog poslovnog modela i pripremom istog za izlazak na tržište, i to kroz šest 6 oblika tehničke pomoći, odnosno mentorstva i radionica na temu:

Razvoja tehnologije i izrade prototipa za komercijalne demonstracije;
Podrške i mentorstva u preduzetništvu;
Upravljanja intelektualnom svojinom;
Analize tržišta;
Biznis plana i biznis modela;
Dalje podrške vezane za izvore finansiranja.
 
Na konkurs se mogu prijaviti timovi koji dolaze sa univerziteta, instituta, malih i srednjih preduzeća ili startapova, iz Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije* i Sjeverne Makedonije*, a potrebno je aplicirati sa projektom u fazi razvoja „provjere koncepta“ - npr. za razvoj metoda ili ideje kako bi se utvrdila njegova izvodljivost, odnosno provjerilo da li koncept ili teorija imaju praktični potencijal.
 
Prije pripreme prijave, aplikantima se preporučuje da se upoznaju sa „Smjernicama za aplikante“ koje sadrže važne informacije o kvalifikovanosti i načinu na koji će aplikacije biti ocijenjene. Takođe, na internet stranici EU4TECH projekta će se redovno ažurirati odjeljak za često postavljana pitanja u vezi sa pozivom (FAQ) dok se za sva dodatna pitanja mogu obratiti putem mejla na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Link za obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje, a prijave moraju biti u pdf formatu i podnose se direktno preko interaktivnog obrasca na internet stranici projekta EU4TECH
 
Rok za podnošenje prijava je 24. jun 2020. godine.

 

PODIJELI