Da li može četvoročlana porodica preživjeti sa 645 eura

MONSTAT je objavio da je Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za mart 2020. godine iznosila 645,3 eura.

Od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 274,7 eura, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge 370,6 eura.

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u martu 2020. godine, u odnosu na februar 2020. godine, zabilježila je pad od 1,0%.
Izdaci za hranu i bezalkoholna pića u martu 2020. godine u odnosu na februar 2020. godine, zabilježili su rast od 0,8%, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge,u odnosu na februar 2020. godine, zabilježili pad od 0,8%.

Inače, prosječna plata u Crnoj Gori je 529€, dok minimalna zarada iznosi 222€.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja