Hrvatska se nada Njemcima

Spas sezone: Vodeći njemački touroperatori i aviokompanije žele dovesti Nijemce u Hrvatsku

Vodeći njemački touroperatori, uključujući i najveći TUI, zainteresovani su za realizaciju dijela sezone i u Hrvatskoj, koja je u Njemačkoj među destinacijama za koje bi se mogla obnoviti prodaja za ljeto, uključujući avio aranžmane, naveli su iz Hrvatske turističke zajednice, a prenosi "Jutarnji list".


Napominjući kako HTZ i njegovo njemačko predstavništva stalno i proaktivno komuniciraju s njemačkim tržištem i partnerima o mogućnostima saradnje te dolazaka njemačkih turista ovog ljeta u Hrvatsku, direktor HTZ-a Kristjan Staničić za Hinu kaže da Hrvatsku u komunikaciji prema vodećim medijima na tom tržištu spominju kao moguću destinaciju za ljetni odmor, prvenstveno zbog vrlo dobrih rezultata u sprječavanju širenja koronavirusa te kao destinaciju u koju se relativno brzo može stići automobilom.
Osim za takva putovanja, postoji zanimanje i za "zračnim mostovima", tj. dolascima turista avionima touroperatora i aviokompanija, no za bilo kakvu realizaciju partnerstva i putovanja iz Njemačke trebaće u toj zemlji prvo ukinuti upozorenja za putovanja u inostrastvo. To se očekuje sredinom juna, a po nekim informacijama za neke destinacije avioni bi mogli biti spremni i oko 10. juna, ali će sve zavisiti i od epidemiološkke slike u Njemačkoj i zemljama gdje bi turisti putovali.

 

Slično je poručio, kako prenosi Staničić, i predsjednik Uprave TUI-ja Fritz Joussen, koji smatra da treba razlikovati destinacije sa uslovima za prihvat gostiju od onih koje su još uvijek van dometa i realizacije putovanja, pri čemu Hrvatsku označuje destinacijom koja ispunjava uslove.

 

"Pretpostavke i interes TUI-ja i drugih njemačkih turoperatora za dolascima njemačkih turista u Hrvatsku svakako postoje, kao i da realiziraju dio sezone i minimiziraju vlastite gubitke. Interes je prisutan i kod individualnih njemačkih turista, s kojima takođe stalno komuniciramo putem mreža i predstavništava", kaže Staničić.

No, kako će se, kada i kojim prevozom moći realizovati ta putovanja još se pregovara, a kako će pojedine destinacije sigurno biti izvan dometa organizovanog turističkog prometa preko agencija i touroperatora, Staničić vjeruje da će biti dovoljno avio kapaciteta da se osiguraju charter letovi ili redovne aviolinije prema pojedinim destinacijama. Ne iznoseći planove ulaganja u to tržište u novim okolnostima, Staničić podsjeća da već godinama HTZ surađuje s vodećim njemačkim touroperatorima i aviokompanijama (TUI, FTI, ID Riva, RSD, Eurowings, Condor i drugi), pa vjeruje da će dio projekata moći i sada s njima realizirati.

Uz Hrvatsku Nijemcima u fokusu još pet zemalja za putovanja

Sličan interes kao za Hrvatskom, TUI i drugi važniji njemački touroperatori trenutno pokazuju i za Grčku, Kipar, Portugaliju , Španiju i Austriju, čije vlade, prema informacijama iz njemačkih turističkih krugova, s njemačkom vladom pregovaraju o mogućnostima uspostavljanja vazdušnih turističkih mostova nakon što Nijemcima bude dozvoljeno putovati.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja