Print this page

Na Pomorskom fakultetu Kotor onlajn promocije fakulteta otvorene za maturante svake srijede

Na Pomorskom fakultetu Kotor Unverziteta Crne Gore onlajn promocije fakulteta za maturante se održavaju svake srijede, u 12.00 sati, putem Zoom aplikacije.

S obzirom na okolnosti pridržavanja mjera za sprečavanje širenja virusa COVID 19, koje su još uvijek na snazi, onlajn promocije su, na Pomorskom fakultetu, zvanično počele 22. aprila, kada je prvi sastanak vodio dekan prof. dr Špiro Ivošević.

“Od tada, svake srijede, predstavnici Pomorskog fakulteta informišu sve zainteresovane pratioce o: upisnim rokovima, studijskim programima, načinu bodovanja i ostalim važnim pitanjima vezanim za upis i način studiraja”, saopštila je prof. dr Tatijana Dlabač, prodekan za razvoj i inovacije i rukovodilac studijskog programa Pomorska elektrotehnika.

Ona je zadužena za onlajn promociju fakulteta, pored rukovodioca studijskog programa Menadžment u pomorstvu i logistika, prof. dr Mima Draškovića. U onlajn promociji aktivno učestvuju i ostali nastavnici, saradnici i predstavnici studenata Pomorskog fakulteta Kotor.

Njen kolega, profesor Drašković ističe da na sajtu Pomorskog fakulteta Kotor, maturanti mogu naći važne informacije u okviru istaknute sekcije UPIS u 2020/21. – onlajn promocija.

“U okviru nje se nalaze važni dokumenti od kojih posebno ističemo Najčešće postavljana pitanja u vezi sa upisom u prvu godinu studija - gdje je ažurirana baza pitanja i odgovora koju su zainteresovani postavljali tokom ranijih godina. Napominjemo, ovaj dokument ažuriramo na sedmičnom nivou ukoliko se desi da neko od zainteresovanih postavi pitanje koje nije prethodno obrađeno”, pojasnio je Drašković.

Informacije o upisu objavljene na profililma Fakulteta na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram i upućene mejlom ili ličnim kontaktom većini škola u Crnoj Gori i onim školama u regionu iz kojih značajan broj maturanata upisuje fakultet u Kotoru.

Zainteresovani maturanti mogu dobiti odgovore i putem mejl komunikacije, na adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

“Praksa našeg Fakulteta je da sve maturante koji su se obraćali bilo kojim vidom komunikacije i ostavili svoj mejl uvijek obavijestimo o novim informacijama vezanim za upis. Vjerujemo da će ovaj vid komunikacije biti konstruktivan i da će budućim brucošima našeg Fakulteta omogućiti da dobiju sve potrebne informacije i razriješe eventualne nedoumice”, kazali su profesori ovog fakulteta, Dlabač i Drašković.

Shodno njihovoj analizi promotivnih aktivnosti, maturanti su najviše informacija dobili posjećivanjem sajta Fakulteta, kao dio integrisanog sajta Univerziteta Crne Gore, a potom i društvenih mreža i Viber grupa. Posebno su bili zadovoljni što su, bez ograničenja, mogli da aktivno učestvuju na ZOOM promocijama, gdje su najčešće postavljali pitanja putem chat opcije.

PODIJELI

Tagged under