Covid 19 i sportske aktivnosti

Imajući u vidu trenutna naučna saznanja o novom koronavirusu (SARS-CoV-2), svako naglo popuštanje mjera prevencije, a posebno mjera fizičkog distanciranja, imalo bi višestruko multiplikovane efekte kako po obolijevanje tako i po umiranje. To je saopšteno iz Ministarstva sporta.

“Samim tim poštovanje opštih mjera prevencije ima ključnu ulogu u uspješnom dugoročnom rješavanju problema sa novim koronavirusom.


Institut za javno zdravlje je, u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih i NKT-om, izradilo ove Privremene smjernice koje regulišu uslove pod kojima će se određene sportske aktivnosti obavljati u narednom periodu radi postepenog stvaranja uslova za normalizaciju sportske oblasti. Poštovanje opštih mjera prevencije je od ključnog značaja. Otpočinjanje sportskih aktivnosti odobrava se u svim sportovima. Sportske aktivnosti realizovaće se po fazama, u skladu sa ovim Privremenim smjernicama. Ovo se odnosi na aktivnosti svih sportista koji su u nadležnosti nacionalnih sportskih saveza, sportskih klubova kao i sportskih društava, kao i na zajedničke i pojedinačne sportsko-rekreativne aktivnosti”, naveli su iz ovog vladi og resora

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti