Crna Gora otvara u ponoć sve putne granične prelaze

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) donijelo je danas odluku da od sjutra, 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susjednim državama koji su bili zatvoreni u okviru mjera protiv širenja koronavirusa.

U ponoć se otvaraju do sada zatvoreni granični prelazi:

Sa Republikom Albanijom:

- Grnčar – Baškim, na putnom pravcu Plav – Skadar i
- Sukobin – Murićan na putnom pravcu Ulcinj – Skadar.

Sa Bosnom i Hercegovinom:

- Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča,
- Šula – Vitina, na putnom pravcu Pljevlja – Foča,
- Sitnica – Zupci na putnom pravcu Herceg Novi – Trebinje i
- Meteljka – Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče.

Sa Republikom Hrvatskom: Kobila – Vitaljina, na putnom pravcu Herceg Novi – Vitaljina – Dubrovnik.

Sa Republikom Srbijom:

- Ranče – Jabuka, na putnom pravcu Pljevlja – Prijepolje,
- Vuče – Godovo na putnom pravcu Rožaje – Tutin, i
- Čemerno na putnom pravcu Pljevlja – Priboj.

Na ovim putnim graničnim prelazima saobraćaj putnika i robe odvijaće se u skladu sa važećim mjerama NKT, dakle i sa mjerom donijetom u četvrtak kojom je propisano da prilikom ulaska u Crnu Goru mjera karantina ne propisuje građanima Crne Gore i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u našoj zemlji koji ulaze iz država stope potvrđenih aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom manjom od 25 slučajeva na 100.000 stanovnika sa liste Instituta za javno zdravlje kao i stranim državljanima koji su rezidenti država sa liste i ulaze iz država sa te liste.

Ostaje privremeno zatvoren putni granični prijelaz Vraćenovići – Deleuša sa Bosnom i Hercegovinom na putnom pravcu Nikšić – Bileća koji je zatvoren 27. februara zbog gradnje granične infrastrukture.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti