Od sinoć visoke kazne za kršenje mjera NKT

Stupio je na snagu Zakon o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojim su propisane oštre prekršajne novčane kazne za nepridržavanje mjera zaštite od širenja koronavirusa.

Objavljivanjem Zakona u Službenom listu Crne Gore stekli su se uslovi za njegovu primjenu.

Kazne € 2.000 – 20.000 za pravno lice i € 200 – 2.000 za odgovorno lice u pravnom licu, i € 350 – 6.000 za preduzetnika ako:

- Ne obezbijedi poštovanje pridržavanja distance
- Ne obezbijedi propisanu ličnu zaštitnu opremu – maske i dr. zaposlenima
- Dozvoli osobi bez zaštitne maske ulazak u trgovine, ugostiteljske, turističke i dr. objekte, kazina, zanatske radnje, gradilišta, sredstva javnog prevoza i prevoza zaposlenih, organe državne uprave i lok. samouprave itd.
- Ne dezinfikuje objekat ili sredstvo javnog prevoza ili prevoza zaposlenih

Uz kaznu za prekršaj pravnom licu i preduzetniku može se izreći i zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju do šest mjeseci.

Kazne € 500 – 2.000 za odgovorno fizičko lice u državnom organu, organu uprave, lokalne uprave i lokalne samouprave, ako:

- Ne obezbijedi poštovanje pridržavanja distance
- Ne obezbijedi propisanu ličnu zaštitnu opremu – maske i dr. zaposlenima
- Ne obezbijedu dezinfekciju objekta

Kazne € 100 – 2.000 za svako fizičko lice ako:

- Se ne pridržava fizičke distance
- Ne koristi masku i druga propisana zaštitna sredstva
- Uđe bez zaštitne maske u trgovinu, ugostiteljski, turistički ili dr. objekat, kazino, zanatsku radnju, gradilište, sredstvo javnog prevoza i prevoza zaposlenih, organ državne uprave i lok. samouprave itd.

 

VEZNO: Još jedan slučaj oboljevanja od Covid 19 u Budvi

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti