Fazani u tivatskom lovištu

Fazani u tivatskom lovištu

Od ovog vikenda područje lovišta Tivat je bogatije sa fazanskom divljači. Tim je nastavljena ustaljena praksa da svake sezone u lovište Tivat koje odgovara granicama opštinskih međa, Lovačko udruženje Tivat unosi divljač kako bi koliko toliko obogatilo veoma siromašno lovište.

Selektivnim puštanjem na pozicijama Krtola, Mrčevca i Brdišta, te na potezu Gornja Lastva - Bogdašići pušteno je oko četrdesetak jedinki. Uvidom stanja na terenu sa zadovoljstvom može se konstatovati uspješnost akcije puštanja fazana od prošle sezone.

Na žalost, uvidom u stanje zaštićenog područja Solila donešena je odluka da se u tom području ne puštaju fazani zbog prekomjernog prisustva štetočina te samim tim nemogućnosti opstanka fazanske divljači. Zbog zabrane lova i samim tim zabrane pristupa nije moguće realizovati akcije protiv štetočina u tom zaštićenom području – saopšteno je iz Lovačkog udruženja Tivat.

Do kraja sezone Lovačko udruženje planira pustiti u lovište dvije divlje svinje, a u planu su i nabavka zečje divljači.

Svakako realizacija daljnjeg obogaćivanja lovišta u mnogome će zavisiti o finansijskim stedstvima koji se do sada obezbjeđuju uglavnom iz članarina lovaca. Za akciju ubacivanja fazana utrošeno je oko 600 eura, a za divlje svinje će se izdojiti oko 400 eura.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja