Opremili kotorsku bolnicu

Opremili kotorsku bolnicu

Zajednica Italijana Crne Gore sa sjedištem u Kotoru sinoć je u palati Bizanti organizovala svečani skup povodom dijela pristigle donacije bolničkog mobilijara i opreme koju je za Opštu bolnicu u tom gradu pripremila italijanska Regija Friuli-Venecija-Đulija.

Skupu su, u punoj sali palate Bizanti, kako prenosi Radio Kotor, pored predstavnika italijanske regije Friuli-Venecija-Đulija i opštine Monfalkone, prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Kotor Nikola Bukilica, potpredsjednici Jovo Suđić i Tvrtko Crepulja i direktorica opšte bolnice Kotor Edita Starović. Dio pristigle donacije podrazumijeva 53 bolnička kreveta, 28 stalaka za ručavanje i dvoje kolica za bolničke instrumente. „Ovo je još jedna potvrda odlične saradnje koju naša organizacija ima sa regijom Friuli-Venecija-Đulija. U planu su brojni projekti kako za opštinu Kotor tako i za Crnu Goru, a to su: sajt grada Kotora, pilot projekat difuznih hotela, prezentacija goricke čipke, obuka truističkih vodiča, afirmacija Zajednice Italijana u svijetu i brojne kulturne manifestacije u vrijednosti od preko 700.000 evra“, rekao je, pozdravljajući prisutne, predsjednik Zajednice Italijana Pavo Peruđini.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja