Prihvatili zahtjev predstavnika udruženja maslinara

Prihvatili zahtjev predstavnika udruženja maslinara

Ministarstvo poljoprivrede prihvatilo je zahtjev predstavnika udruženja maslinara da se u prijedlogu Zakona o maslinarstvu odredi rok od tri godine za primjenu standarda kvaliteta maslinovog ulja, odnosno kategorizacije maslinovog ulja.

 “Ako se uzme u obzir da se u Baru proizvede skoro polovina crnogorskog maslinovog ulja, kao i da se ovim poslom bavi oko 1000 domaćinstava sa preko 4.000 članova, mišljenja smo da bi primjena zakona bez pripremnog perioda od najmanje tri godine imala pogubne posljedice po maslinare Bara i Crne Gore” – naveli su iz NVO Društvo maslinara Bara, uz objašnjenje da bi to maslinarima pričinilo štetu od šest do osam miliona eura samo ove godine.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja