Krivična prijava protiv osumnjičenih za teško ubistvo Miloša Vidakovića

Krivična prijava protiv osumnjičenih za teško ubistvo Miloša Vidakovića

 

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Centra bezbjednosti Budva su danas, 30. oktobra 2013. godine, zajedno sa Odsjekom za suzbijanje opšteg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije, Višem državnom tužiocu u Podgorici podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu prethodno podnesene krivične prijave, protiv:

- M.V. (26) iz Beograda, državljanina Republike Srbije, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu,

- S.N. (33) iz Beograda, državljanina Republike Srbije, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu, i

- M.D. (29) iz Beograda, državljanina Republike Srbije, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo putem pomaganja

na štetu Miloša Vidakovića (28) iz Pančeva, državljanina Republike Srbije, koje je počinjeno 02. jula 2013. godine oko 00,30 časova u Budvi.

 

Osumnjičenom M.V. se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Za isto krivično djelo sumnjiči se i M.D. kod kojeg je prilikom lišenja slobode pronađen pištolj u ilegalnom posjedu.

 

Kriminalistička obrada upućuje na osnovanu sumnju da su M.V, S.N. i M.D. u izvršenju krivičnog djela postupali po prethodno sačinjenom planu i jasno utvrđenim pojedinačnim kriminalnim aktivnostima.

 

Naime, M.D. je, kako se sumnja, organizovao logistiku za izvršenje krivičnog djela koja se ogledala u iznajmljivanju stana i garaže u naselju Vidikovac u Budvi, nabavci prevoznih sredstava, kao i predmeta i sredstava koji su korišćeni za izvršenje samog krivičnog djela.

 

Osumnjičeni S.N. je, sumnja se, motociklom dovezao M.V. do mjesta izvršenja krivičnog djela.

 

Sumnja se da je M.V. u kafe baru – otvorenom šanku „Sejlor“ navedenog dana, 02. jula 2013. godine oko 00,30 časova, ispalio u Vidakovića više projektila iz pištolja nepoznate marke cal. 9 mm, od kojih je ovo lice preminulo.

 

Lakše povrede od projektila tom prilikom zadobili su i gosti lokala koji su se nalazili u blizini – J.V. (32) iz Pančeva, S.N. (26) iz Zemuna, J.G. (24) iz Inđije i O.P. (17) iz Berana.

 

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, kojim je rukovodio zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici. Izuzeti su tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

 

Operativne mjere i radnje koje su potom preduzete su ukazale na sumnju da su se osumnjičeni u dužem vremenskom periodu pripremali za izvršenje ovog krivičnog djela koje su zatim izvršili na opisani način.

 

Osnovano se sumnja da su M.V, S.N. i M.D. u tom cilju na području Budve koristili falsifikovana dokumenta za kupovinu motocikla koji je korišćen prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela.

 

U okviru policijskih aktivnosti koje su uslijedile izvršen je i pretres stana i garaže u naselju Vidikovac u Budvi koje je koristio M.D, kojim je pronađeno više predmeta i tragova koji su dostavljeni Forenzičkom centru radi vještačenja. Pronađeni predmeti i tragovi su, u formi dokaza, dodatno učvrstili osnovanu sumnju da su osumnjičeni izvršili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

 

Kriminalistiička obrada je takođe uputila na sumnju da je M.D, u fazi priprema za izvršenje teškog ubistva, bio u kontaktu sa S.Š. (74) iz Danilovgrada i R.K. (36) iz Nikšića.

 

Službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore su tokom preduzimanja aktivnosti na rasvjetljavanju predmetnog krivičnog djela teško ubistvo ostvarili kvalitetnu i profesionalnu saradnju sa službenicima Direkcije policije MUP-a Republike Srbije. Službenici MUP-a dvije države su, u okviru rada zajedničkih istražnih timova u borbi protiv organizovanog kriminala, sproveli sinhronizovanu akciju u kojoj je lišeno slobode više lica na teritoriji obje države.

 

Neposrednim angažovanjem i razmjenom podataka putem međunarodne policijske saradnje policijskih službenika Crne Gore i Srbije rasvijetljeno je i krivično djelo teško ubistvo, izvršeno 29. aprila 2013. godine u Beogradu, na štetu Nikole Bojovića iz Beograda, zbog čega su nadležni organi Srbije raspisali međunarone potjernice za S.Š, R.K. i M.D.

 

Zajednička sihronizovana akcija policija Crne Gore i Srbije započeta je 16. jula 2013. godine, nakon sastanka direktora policija MUP-a dvije države, Slavka Stojanovića i Milorada Veljovića, i predstavnika Tužilaštva Crne Gore i Srbije, koji je tog dana održan u Beogradu.

 

Službenici Uprave policije MUP-a, u saradnji sa Tužilaštvom i kolegama iz Srbije, u nastavku zajedničke akcije preduzimaju dalje mjere i radnje na rasvjetljavanju još jednog broja krivičnih djela izvršenih na organizovan način, kako na području Crne Gore tako i na području Srbije.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja