Print this page

"Terorizam" Dina Mustafića na Svetom Stefanu

"Terorizam" Dina Mustafića 

 

   Dramski program Grada teatra nastavlja se sjutra veče ( 17. jul) u 22 sata, na sceni Amfiteatra na Svetom Stefanu, gostovanjem Kamernog teatra 55 iz Sarajeva. Riječ je o crnoj komediji „Terorizam“, po tekstu ruskih dramatičara Olega i Vladimira Pesnjakova, u režiji Dina Mustafića, jednog od najboljih i najangažovanijih reditelja u regionu.

   „Iako bi se po naslovu dalo pomisliti da je u pitanju priča o terorizmu na globalnom nivou, autori nas, zajedno sa rediteljem predstave, zapravo uvode u niz scena jednog ličnijeg i mnogo prisutnijeg vida terorizma kojem smo svakodnevno izloženi – bilo u spavaćoj sobi, čekaonicama, u parkovima, uredima...“, zapisano je o ovom ostvarenju.       

   U likovima junaka ove crno humorne priče vidjećemo Gordanu Boban, Ermina Brava, Maju Izetbegović, Vanesu Glođo, Jasnu Diklić, Aidu Bukva, Muhameda Hadžovića, Amara Selimovića, Senada Alihodžića, Borisa Lera, Semira Krivića, Sanina Milavića, Adnana Gora, Jasnu Ornelu Beri, Kemala Čeba, Edina Avdagića.

   Dramaturgiju potpisuju Željka Udovičić i Vedran Fajković, scenografiju Dragutin Broz, kostime Lejla Hodžić, koreografiju marko Boldin, a muzičke aranžmane uradila je Tijana Vignjević.    

PODIJELI