Završeno takmičenje u rezbaranju bundeva

ZAVRŠENO TAKMIČENJE U REZBARENJU BUNDEVA POVODOM NOĆI VJEŠTICA

Tradicionalno dječje takmičenje u rezbarenju bundeva povodom Noći vještica održano je danas u bašti restorana One u Porto Montenegru u organizaciji kompanije Adriatic Marinas, Dječjeg saveza – NVO Djeca Tivta, OŠ Drago Milović i međunarodne škole Knightsbridge. Više od stotinu djece rezbarilo je buneve u periodu od 12 do 15 sati, a najkreativniji radovi nagrađeni su vaučerima za kupovinu u prodavnici igračaka Toy Land u Lastvi Grbaljskoj.

 

Za najkreativniju je progrlašena bundeva Vještica autora Gorana Miladinocića i Jovana Tasića, drugu nagradu podijelile su Ivana Garbin sa bundevom Ivana, kao i Mija Kružić i Ines Zmijanović sa bundevom Burning. Treće mjesto osvojila je bundeva Vještica na metli Staše Samaržić i Kristine Božinović.

Nagradu za specijalni trud, poklon iz radnje Noe & Zoe, dobila je Marija Čupić sa bundevom Scary.

Svoje stariije drugare podržali su i prvaci OŠ Drago Milović koji su specijalno maskirani donijeli unaprijed izrezbarene bundeve, a od kompanije Adriatic Marinas u znak zahvalnosti dobili vaučer za kupiovinu neophodnosti za učionicu u vrijednosti od 100 eura.

Učesnici su imali priliku iskažu svoje umijeće i kreativnost u rezbarenju bundeva raznoraznim likovima i oblicima, ali i da čuju zbog čega je upravo bundeva zaštitni znak Noći vještica i zašto ovaj praznik obožavaju različite generacije širom planete, još od starih Kelta.

Svi mališani probali su slatkiše i pitu od bundeva koje je pripremio tim restorana One

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja