Palata Tripkovića čeka kupca za 10 miliona eura

Palata Tripkovića čeka kupca za 10 miliona eura

Tržište nekretnina u Crnoj Gori oduvijek je bilo veoma atraktivno i predstavljalo je primamljiv izvor zarade domaćim, ali i inostranim investitorima. Iako je globalna svjetska kriza, koja je na izmaku, ostavila posljedice, ona je, ocijenio je za Vikend novine direktor konsultantske firme za oblast nekretnina i investicija, Anex Consultancy Niko Laković, bila dobra škola za Crnu Goru koja danas ima osviješćene kupce koji upoređuju cijene, procjenjuju rizik i pregovaraju o uslovima.

 

"Crnogorska obala danas je gradilište eksluzivnih projekata poput Porto Montenegra, Luštica Bay-a, budućih turističkih kompleksa za visoko platežnu klijentelu kao što su One&Only u Kumboru, projekat "Plavi horizonti" u vlasništvu Qatari Diara, planetarno poznatog developera, Kraljičina plaža od strane respektabilne Royal grupe iz Abu Dabija čije prisustvo označava odličan signal za sve buduće investicije, kao i jedinstveni turistički spa-projekat na Skadarskom jezeru finansiran od strane francuskih investitora, čime će se označiti početak oživljavanja ulaganja u taj zaboravljeni resurs. Početkom izgradnje autoputa Bar-Boljari i novim imenima na investicionom i hotelijerskom nebu kao što su Regent, Hilton i Kempinski, vjerujemo da se stvaraju odlični uslovi za povratak vjere investitora i kupaca u crnogorsko tržište nekretnina", istakao je Laković pod okriljem čije firme funkcioniše jedan od najposjećenijih portala za nekretnine u Crnoj Gori, Nekretnina.me.

Prema njegovim riječima crnogorsko tržište je doživjelo preokret i okrenulo se razvoju nekretnina za visokoplatežnu klijentelu i takvim pravcem razvoja stanovnici neće osjetiti direktne koristi prodajom svojih nekretnina koje možda ne posjeduju standarde koji zadovoljavaju prefinjen ukus stranih kupaca.

„Ali, indirektni benefiti, kroz mogućnost zaposlenja u renomiranim stranim kompanijama koje posluju na našem tržištu, su već očigledni", naglasio je Laković.

Većinu kupaca na crnogorskom tržištu danas čine Rusi, kao kupci koji su, kaže Laković, ostali vjerni čarima i mogućnostima ovog podneblja.

Trenutno su prisutni domaći i kupci iz ex-Yu republika, posebno Srbije, zatim iz Rusije i mali dio iz zapadne Evrope koji se, kako je kazao, mogu podijeliti u nekoliko "ekonomskih grupa".

"Oni koji traže "budget" varijante u Budvi sa okolinom, uobičajena kvadratura oko 50 m2 i cijena u rasponu 1.400 1.600 eura po kvadratu, kupci koji traže stanove u luksuznim zgradama ili zatvorenim kompleksima sa bazenom, sa početnim cijenama od 2.300, odnosno 2.800 eura za kvadrat, koje će rentirati posebna kompanija dok ne borave u stanu, sa budžetom do 400.000 eura", kazao je Laković.

Tu su i, kako je rekao, kupci stanova ili kuća, obično u luksuznim rizortima na obali mora, kao kuće ili stanove za odmor, sa budžetom do milion i po eura, odnosno kupci vila na tradicionalno traženim lokacijama kao što su Sveti Stefan, Reževići, Dobrota, Ljuta, Perast, za više od dva miliona eura.

U ponudi su Porto Montenegro kompleks Tivat, Regent hotel sa devet luksuznih apartmana po cijenama od 1.350.000 do 4.986.000, kao i ekskluzivni penthouse sa bazenom po cijeni od 930.000 eura. Tu su i Luštica Bay Marina Village, luksuzni apartmanski kompleks sa 165 luksuznih apartmana po cijenama od 175.000 za studio do 550.000 eura za trosobni apartman, kao i Luštica Bay Townhouse kompleks sa 14 ekskluzivnih dvosobnih i trosobnih objekata po cijenama od 565.000 do 910.000 eura.

"Kao dobre prilike za kupovinu u ponudi su i kamena kuća na obali mora u Rosama, stara više od 300 godina, za 350.000 eura, te autentična kamena kuća u idiličnom okruženju u Buljarici, sa izuzetnim pogledom i sadržajima za 280.000 eura", rekao je on.

Laković ističe da za kupce koji žele jedinstvenu nekretninu i ne pitaju za cijenu u ponudi je jedan od najboljih i najreprezentativnijih objekata na crnogorskoj obali Palata Tripkovića, rekonstruisana do najsitnijih detalja, koja ima 1.500 kvadrata i košta više od 10 miliona eura, te jedinstvena renovirana kamena kuća, na prvoj liniji do mora, u Orahovcu Kotor, koja se prodaje za 1.300.000 eura.

izvor: cdm.me/vikend novine

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja