Milion za promociju i manifestacije

Kasa Turističke organizacije Budve naredne godine biće teška  1,6 miliona eura, a dvije trećine novca, biće potrošeno na promociju i organizovanje više od 20 kulturno zabavnih manifestacija, pučkih fešti, koncerata i modnih spektakla.

 

 Upravo je ovoliki budžet danas izglasala Skupština ove lokalne Turističke organizacije, kojom je predsjedavao gradonačelnik Lazar Rađenović.

"Najveći dio prihoda od 1,05 miliona eura očekuje se od boravišne takse. Po osnovu članskog doprinosa projektivani iznos je 200.000 eura, koliko i po osnovu turističke takse, a primici o osnovu sponzorstava i donacija i nenaplaćenih potraživanja su 150.000 eura.

 

Izdaci su podijeljeni u šest kategorija, od kojih najveće dvije kategorije izdataka su za reklamne i propagandne aktivnosti, povećanje kvaliteta turističke ponude i oplemenjivanje tuirstičkog proizvoda, za šta je opredijeljeno 470.000 eura. U ovu grupaciju izdataka, kako je kazala direktorica TO Budve Jelena Rađenović.

 

 Prema njenim riječima  druga grupacija izdataka su kulturno- umjetničke, zabavne, sportske i ostale manifestacije za šta je oprediljeno  570. 000 eura.

 "Za aktivnosti u cilju podrške razvoja seoskog turizma, organizvanoj ponudi suplementarnog smještaja, valorizaciji spomenika kulture i zaštiti životne sredine, zajedno sa dodatnim aktivnostima, u cilju suzbijanja sive ekonomije opredijeljeno je

120.000 eura", navela je ona. 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja