Po korupciji na 67. mjestu

Prema najnovijem istraživanju Transparensi internešenala, Crna Gora je poboljšala svoju poziciju i zauzela je 67. mjesto sa indeksom percepcije korupcije 44, što je napredak u odnosu na 2012. godinu godinu kada je Crna Gora zauzimala 75 mjesto sa indeksom 41. 

Crna Gora na najnovijoj listi TI dijeli mjesto sa Makedonijom dok su iz regiona jedine bolje rangirane Slovenija i Hrvatska.

 

Štaviše, Crna Gora je prema ovogodišnjoj listi TI bolje pozicionirana od nekoliko zemalja članica EU i to Italije, Rumunije, Bugarske i Grčke. 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja