Niče Dom 21 na mjestu Rode

Niče Dom 21 na mjestu Rode

Izgradnja 11- spratnog solitera na mjestu nekadašnjeg supermarketa Roda, bivšeg Vračara, počeće ovih dana. To je uoči vikenda najavila portparol kompanije Monterra Montenegro Milena Spahić, navodeći da će građevina imati tri podzemne etaže, i 11 nad zemljom. Takođe, navela je da će građevina imati ukupno 10. 000 kvadrata izgrađenog prostora. 

Sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj izdao je 1. jula građevinsku dozvolu kompaniji „MCG Montenegro“ za gradnju poslovno - komercijalno - stambenog centra. Inače, vlasnici ove kompanije, ujedno su i investitori na rezidencijalnom kompleksu vila na Zavali. Investitor je još prije pola godine na ime komunalija, Opštini uplatio 1.1 milion eura.

soliteri_roda_projekta.jpg

Namjera investitora da gradi prvi soliter u centru grada na samo 50 metara od Starog grada, izazvao je revolt mještana naselja Gospoštine, koji su i pokrenuli inicijativu za obaranje DUP „Budva centar“. Skupština opštine usvojila je odluku o izmjenama ovog atraktivnog planskog dokumenta, uprkos protivljenju predstavnika inicijative, koji su smatrali da se ona treba ispoštovati u potpunosti, odnosno osim izmjena DUP-a da se uvede i moratorijum na gradnju, što od strane uprave grada nije prihvaćeno.

 

Nakon što su u oktorbu dobili urbanističko tehničke uslove za poslovni kompleks, investitor je predao i zahtjev za dobijanje građevinske dozvole.

Kako je Primorskim novinama potvrđeno izdatu građevinsku dozvolu kontrolisala je urbanistička inspekcija.

image_copy.jpeg

Ruski investitor je inače, u aprilu na prvom Internacionalnom arhitektonsko - urbanističkom konkursu za izgradnju luksuznog stambeno - poslovnog kompleksa „Budva centar“ izabrao najbolje radove među 18 prstiglih iz Crne Gore, Meksika, Njemačke, Japana, SAD, Ukrajine, Srbije, UAE, Indije, Velike Britanije i Holandije, na osnovu kojih je i urađen idejni koncept budućeg solitera.

 

Predviđeno je da na prvom spratu budu trgovinski objekti, banke, na drugom spratu tržni centar sa buticima, treći sprat je rezervisan za beuti, spa i fitness centar, dok od četvrtog do 11 sprata biće apartmani za prodaju veličine od 53 do 120 kvadrata. Parking prostor biće izgrađen u suterenskim etažama.

 

Prema projektu, predviđeno je da objekat bude kompletno završen za 18 mjeseci. Riječ o prvoj takozvanoj „zelenoj zgradi“ u Budvi, jer će se poštovati principi energetske efikasnosti, i koristiti isključivo takvi materijali.

 

Mještani sa svoje strane su još prije pola godine podnijeli prijavu kotorskom državnom tužiocu protiv nadležnih u opštinskom sekretarijatu zbog ovjeravanja projektne dokumentacije za izgradnju solitera. Takođe, zahtjev sudu je podnijet i od strane nasljednika dobrotvora Toma Luketića, koji su tražili da se između ostalog i parcela na kojoj se nalazila Roda vrati u zakladu, koju je ostavio za školovanje djece Budve i Paštrovića.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja