Grad kula se ostvaruje

 

Da je vizija Budve, grada solitera, koja je predstavljenja, sada već oborenim detaljnim urbanističkim planom "Budva centar", više nego realna, potvrđuju i građevinski radovi na više višespratnica, koji će promijeniti panoramu metropole turizma.

 

I dok se duhovi ne stišavaju, zbog početka radova na izgradnju solitera na mjestu nekadašnjeg supermarketa Roda, protiv čije izgradnje je i potpisana peticija oko 500 Budvana, a ipak, zaboravlja se da je sezonu "oblakodera" otvorila podgorička kompanija Fab live, koja je u susjedstvu Jadranskog sajma već završila kompleks Tre Canne, koji ima čak 16 etaža.

Osim solitera na mjestu nekadašnjeg supermarketa „Roda“, ove jeseni temelji bi trebalo da budu postavljeni i za dvije kule na prostoru parkinga kod gradskog vrtića, na samo 100 metara od ovog gradilišta. Naime, za 18-tospratnu, 16-tospratnu građevinu, apart hotel „Porto Budva“, lider DPS Budve Boro Lazović, njegov brat Jovo i partner „Alart centar“ dobili su građevinsku dozvolu od Ministarstva uređenja prostora.

 

Na samo 20 metara od parcele na kojoj će graditi Lazovići, već je započeta izgradnja višespratnog kompleksa od četiri zgrade, gdje radove izvodi podgorička kompanija „Bemaks“.

 

Unazad dvije godine iz Boka Grupe najavljuju da će na mjestu sajamskih hala na Jadranskom sajmu, započeti izgradnju luksuznog hotela, te apartmansko sajamskog kompleksa, čija će spratnost dostizati 20 etaža.

 

Resorno ministarstvo izdalo je i urbanističko tehničke uslove za lokalitet stadiona Lugovi, gdje je DUPom „Budva- centar“ predviđena izgradnja dvije kule bliznakinje od po 11 spratova. Inače, ovaj građevinski bum trebalo bi da bude realizovan na najatraktivnijem dijelu Budve, uskom dijelu između obale i Jadranske magistrale, gotovo na pjeni od mora.

 

monaco-view.jpg

 Hoće li Budva uspjeti da liči na Monako?

 

Inače, Opština je već pristupila izmjenama i dopunama planskog dokumenta DUP „Budva-centar“, ali kako je već saopšteno, vizija Budve kao grada solitera ostaće, jer se neće odustati od višespratnih građevina. Kako pojašanjavaju nadležni, to je jedini način da se sačuva iole preostalog zelenog prostora u gradu.

 

bemax_gradi.jpgroda_gradjevinska.jpg

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti