Primorske novine

Porto Montenegro zajedno za zajednicu

U cilju razvoja i poboljšanja kvaliteta života u Tivtu i na području Boke Kotorske, kompanija Adriatic Marinas će u narednom periodu inicirati i realizovati različite projekte pod zajedičkim nazivom Zajedno za zajednicu, u saradnji sa lokalnim javnim ustanovama i neprofitnim organizacijama.

Nisu u pitanju klasična sponzorstva i donacije, čija je vrijednost od osnovanja samog projekta veća od dva miliona eura, već direktno učešće zaposlenih iz svih sektora kompanije u akcijama od javnog interesa.

Prva u nizu akcija Zajedno za zajednicu biće volonterska inicijativa kompanije u sklopu Međunarodnog dana sadnje cvijeća 12. martaTom prilikom dvadesetak zaposlenih koji rade na projektu Porto Montenegro u saradnji sa Zelenim timom Opštine Tivat, izvojiće vrijeme za uređenje Malog gradskog parka koji se nalazi na raskrsnici ulica21.novembarRibarskog i Dalmatinskog puta. Uređenje će podrazumijevati sadnju cvijeća, uređenje zelene površine parka, kao i kompletnu opravku i farbanje dječjeg mobilijara za igru.

Akcija će početi u 10 sati, a Tivat će biti jedini grad u Crnoj Gori u kome se konkretnim akcijama obilježava ovaj međunarodni ekološki dan.

Finansijska sredstva za ovu akciju obezbjedila je kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro, a podršku su dali Opština Tivat i rukovodilac Službe gradskog zelenila u JKP-u, inženjerka hortikulture Tanja Krstović.

Developed by SmartSoft

Top Desktop version