Print this page

CEDIS: Raspisan konkurs za projekat „Energija podvučeno zelenom“

Crnogorski elektrodistributivni sistem u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore koji sprovodi  Međunarodni program “Eko-škole”, raspisao je konkurs za projekat iz oblasti zaštite životne sredine “Energija podvučeno zelenom”.

Mogu učestvovati obrazovno–vaspitne ustanove koje implementiraju Međunarodni program “Eko škole”, odnosno koje su nosioci međunarodnog priznanja “Zelena zastava”, kao i ustanove koje su se prijavile za pilotiranje programa “Eko škole”.

Obrazovno- vaspitne ustanove mogu aplicirati isključivo sa jednim projektom u nekoj od sljedećih oblasti: energija, zaštita životne sredine, biodiverzitet, školsko dvorište, otpad i klimatske promjene, a krajnji rok za prijavu je 20. oktobar 2021. godine. CEDIS Projekat finansira sa 15 hiljada eura, a obrazovno-vaspitna ustanova po projektu može dobiti maksimalan iznos od tri hiljade eura.

CEDIS kao odgovorna kompanija nastoji da strategiju zaštite životne sredine, uključi u proces poslovnog planiranja kako bi upravljanje uticajima na okolinu bilo sastavni dio našeg poslovanja. Danas, kada se obilježava 30 godina od donošenja Deklaracije o proglašenju Crne Gore za ekološku državu, CEDIS želi da pruži podršku tom opredjeljenju. U tom smislu se realizuje projekat “Energija podvučeno zelenom” kojim žele da utiču na svijest učenika, nastavnika i zajednice o značaju životne sredine.

Obrazovno-vaspitne ustanove će kroz realizaciju projekata omogućiti učenicima da se uključe u rješavanje problema i da daju svoj doprinos poboljšanju životne sredine  na nivou na kojem mogu da se vide opipljivi rezultati.

Komisiju u kojoj su predstvanici CEDIS-a, Zavoda za školstvo, NVO sektroa i Minsitarstva eklogeije, prostornog planiranja i uređenja prostora će odabrati najboje projekte, najkasnije do 21. novembra vrednujući inovativnost, uticaj projekta, kvalitet predloga, pristup i metodologiju, povezanost sa kurikulumom, promociju projekta i održivost. Vremenski period za implementaciju projekta je kraj nastavne 2021/2022. godine.

Obrazovno-vaspitne ustanove dokumentaciju mogu dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem pošte na adresu: Crnogorski elektrodistributivni sistem sa naznakom za konkurs “Energija podvučeno zelenom”, ulica Ivana Milutinovića broj 12, 81000 Podgorica.

Partneri na Projektu „Energija podvučeno zelenom” su Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori (ECOM) i Fondacije za obrazovanje o životnoj sredini (FEE) koji sa Zavodom za školstvo realizuju Program „Eko škole“ u Crnoj Gori.

 

PODIJELI

Tagged under