Print this page

Festival Novi Val

Predstavljamo kompletan program i satnicu 6. po redu festivala Novi Val, svedenog ali ipak sadržajnog! 
Na sceni između crkava u budvanskom Starom gradu nastupiće i mlada muzičarka sa Cetinja, Dušanka Belada, i biće to njen prvi festivalski koncert. 
Njime se zatvara program koji kreće već od 18 časova, sesijom pod nazivom "Biti žena na nezavisnoj kulturnoj sceni" u kojoj učestvuju gošće iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske. 
Slijede kratkometražni filmovi regionalnih reditelja/ki, od kojih su dva dobila nagrade Srce Sarajeva na prestižnom SFF-u ( Poslednja slika o ocu - najbolji kratki; Šerbet- najbolji studentski film), a na kraju i dva kantautorska koncerta: Katarine Pejak iz Beograda i već pomenute autorke sa Cetinja.
Ministarstvo kulture CG podržalo je uvodni razgovor, kao dio projekta "INDIE MNE - Mladi na nezavisnoj kulturnoj sceni", a festival je dobio podršku Turističke organizacije Budva, Filmskog centra CG i lokalnih privrednika, uz tehničku podršku festivala "Grad teatar".
Zbog najnovijih mjera NKT-a festivalski program će biti okončan do 22 časa, uz poštovanje propisanih mjera. Ulaz je slobodan, ali zbog važećih propisa ograničen do 70 posjetilaca, bez mogućnosti stajanja...
 
 

PODIJELI

Tagged under