Budva: Ambiciozna godina

Ova godina počela je sa novim radnim izazovima, a kada je u pitanju poslovanje lokalne samouprave, biće vrlo ambiciozna, najavljuje predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović gostujući u novogodiđšnjoj emisiji TV Budva. 

 

On smatra da je finansijska konsolidacija stvorila platformu za još snažniji pristup investicijama u gradsku infrastrukturu.

 

„U tom kontekstu ćemo energično nastaviti da završimo projekat prečišćavanja i odvođenja otpadnih voda, kako bi pokrili cjelokupnu teritoriju opštine. Vrlo energično ćemo pristupiti i završetku petrovačkog šetališta sa ambicijom da bude završeno do dolaska prvih gostiju u maju. Počećemo i niz značajnih infrastrukturnih objekata, koji će život građanima budvanske opštine učiniti komfornijim. Planiramo da napravimo još četiri kružna toka, u Petrovcu, dva u Bečićima i još jedan u Budvi, kao i niz ulica. Pored toga, 700. 000 eura će biti uloženo u mjesne zajednice koje su ponudile veoma kvalitetnu saradnju Opštini Budva“, najavljuje Rađenović.

 

Biće raspisan tender za Lungo mare na Svetom Stefanu, a lokalna smaouprava će se maksimalno angažovati kako bi ta investicija bila relizovana. U ovoj godini biće završen građanski biro, biće otvoren bioskop, a očekuje se i početak radova na izgradnji akva parka na brdu Topliš i stavljanje jednog dijela u funkciju već ovog ljeta.

 

„Završićemo i predati na upravljanje nekom od javnih subjekata fubdalske terene na Jazu, kao bi naši hotelijeri imali to kao dodatni motiv punjenja kapaciteta. Raspisaćemo tender za opremanje Dnevnog centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama. Očekujem da ćemo započeti i relizaciju žičare od Bečiča do tvrđave Kosmač na Brajičima“, kaže Rađenović.

 

Slijedi, kako navodi, predani rad na unapređenju lokalne admisnitracije. U 2014. godini smanjen je broj zaposlenih za 15 izvršilaca, što je pet odsto, a planovi su da se nastavi tim tempom. 

 

„Planiramo da sagledamo mogućnosti za uštede tekućih rashoda i da se intenzivno koncentrišemo na polje izdataka koji će se odnositi na ulaganje u lokalnu gradsku infrastrukturu i izgradnju objekata neophodnih za funkcionisanje grada. Očekujem da ćemo dosta pitanja riješiti sa našim građanima vitalnim za njih, nastaviti sa redovnom isplatom zarada, stipendija, socijalnih pomoći i ostalih dotacija, čak i redovnije nego u 2014. godini. Napravili smo puno ugovora koji nam garantuju finanijska dobra. Stekli su se i uslovi da se krene sa izgradnjom stambene zgrade za prosvjetne radnike. U ovoj godini, s obzirom da se sužava prostor za obezbjeđenje posla na nivou javnih službi i lokalne administracije, mislim da nam tu treba dodatna ozbiljnost, moramo svi sagledati neophodnost smanjenje broja radnika, naročito u pojedinim preduzećima i ustanovama, jer na kraju, tu fakturu plaćaju građani. Budva, mimo drugih gradova ima potencijal da se ljudima nudi šansa. U Budvi se u toku godine više od

10. 000 ljudi zaposli koji ne žive u Budvi. Planiramo da i tu pomognemo našim sugrađanima, da kroz jedan vid prekvalifikacije, bolje komunikacije sa privredom našeg grada, nađu svoj posao i sebe u nekoj aktivnosti koja je održiva, kao za njih tako i za cjelokupni državni i lokalni aparat i sistem na teritoriji Budve i Crne Gore“, zaključuje Rađenović.

Photo:

foto: Jugoslav Belada

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti