Smrtonosna bakterija u odstranjivaču šminke za oči marke "Essence"

Smrtonosna bakterija u ženskoj šminci

Nadležni organi BiH narednih dana kontrolisat će nalazi li se na njihovom tržištu odstranjivač šminke za oči marke "Essence", za koji je utvrđeno da sadrži smrtonosnu bakteriju, i ukoliko ga pronađu, bit će povučen iz prodaje.

 

Ovo je danas potvrdila Lenka Kozić, direktorica Agencije za nadzor nad tržištem BiH, koja je nadležna za ovakve slučajeve.

“Mi službeno nismo dobili nikakvu informaciju da se ovaj preparat, za koji je utvrđeno da je mikrobiološki neispravan, nalazi na našem tržištu. Obično je praksa bila da se u takvim slučajevima odmah obavijeste zemlje u kojima se prodaju ti proizvodi i mi odmah znamo o čemu se radi”, kazala je Kozić.

Ona je istaknula da će, u svakom slučaju, narednih dana biti provjereno ima li ovog preparata na bh. tržištu.

 

“Cosnova Gmbh”, proizvođač navedenog proizvoda i kozmetičke linije Essence, čije je sjedište u Njemačkoj, obavijestila je javnost da se povlači iz prodaje Essence bezuljni odstranjivač šminke s očiju.

Naime, mikrobiološka analiza pokazala je da se u proizvodu nalazi bakterija Burkholderia cepacia, koja u slučaju konzumacije uzrokuje infekciju pa čak i smrt, posebno kod osoba slabijeg imuniteta.

Potrošači mogu utvrditi nalazi li se u proizvodu koji imaju u kući ova bakterija tako što će golim okom utvrditi je li tekućina mutna ili bistra. Ukoliko postoji zamućenost, znači da se vjerojatno u preparatu nalazi opasna bakterija.

Oznaka artikla na koji se odnosi povlačenje je 22299, serija proizvoda je DE.AB.17, a EAN kod: 4250035222991

 

izvor: http://www.nezavisne.com

 

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti