Porto Montenegro dobitnik nagrade za uticaj na razvoj lokalne zajednice

Kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro dobitnik je nagrade u kategoriji Uticaj na razvoj lokalne zajednice (Social Impact Award) u domenu društveno-odgovornog poslovanja, na prestižnom 9. Sarajevo Business Forum-u.


Kao predstavnici jednog od glavnih privatnih investitora u Crnoj Gori, mi prepoznajemo Tivat kao grad budućnosti – marina za superjahte i nautičko naselje Porto Montenegro se razvija u sinergiji sa lokalnom zajednicom, od gradske infrastrukture, valorizacije kulturnog i istorijskog nasljeđa do brendiranja Tivta kao omiljene destinacije na Mediteranu. Do sada je u projekat Porto Motnenegro uloženo preko 550 miliona eura, istakla je PR koordinatorka Porto Montenegra Kristina Škanata, kojoj je priznanje dodijeljeno u Skupštini Bosne i Hercegovine u Sarajevu.


Tema devetog SBF-a bila je Jedna regija - jedna ekonomija, a organizatori ističu da se ovim forumom dokazuje moguća saradnja između vlada i privatnog sektora, te da je to put do uspjeha.


Ponosni smo što ove godine imamo rekordan broj učesnika, njih 1.800 koji dolaze iz 50 zemalja svijeta. SBF pod motom "Jedna regija, jedna ekonomija" ima veliku zastupljenost regionalnih lidera. Sarajevskim forumom želimo pokazati da imamo odličan region sa ogromnim potencijalima. Ujedno želimo potvrditi da su saradnja vlada i privatnog sektora, odnosno privatno-javno partnerstvo, mogući put naprijed u regiji i svijetu - naveo je direktor BBI Banke Amer Bukvić koji je zvanično otvorio deveti po redu Sarajevo Business Forum.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti