Morska voda kvalitetna za kupanje

Morska voda na Crnogorskom primorju je sanitarno ispravna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju. To pokazuju Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo.

“ Rezultati su pokazali su da je na 93 kupališta kvalitet morske vodebio K1 klase, dok je na sedam kupališta bio K2 klase. Ovi rezultatipotvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištimaodličnog kvalitetna, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju” naveli su u Morskom dobru

Od ukupno 16 kupališta u opštini Ulcinj na njih 14 voda je bilaodličnog kvaliteta, dok je na dva kupališta bila klase K2. U Barukvalitet morske vode je na svih 12 kupališta bio K1 klase. Na području opštine Budva, na svih 27 lokacija voda je bilakategorije K1, isto kao i u opštini Tivat gdje je na svih 9kupališta voda bila K1 klase. U Kotoru je, od ukupno 15 kupališta, kvalitet K1 bio na 14 lokacija dok je na jednoj kvalitetbio klase K2. Kada je u pitanju kvalitet vode na obali HercegNovog, analize su pokazale kvalitet K1 na ukupno 17 kupališta, dok je na preostala 4 kupališta voda bila klase K2.

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti