Print this page

Mediteranski Dan Obale

Mediteranski Dan Obale se, u organizaciji Programa za zaštitu životne sredine Ujedinjenih Nacija (UNEP) i Mediteranskog akcionog plana (MAP), obilježava 25. septembra u zemljama Mediterana, aktivnostima koje imaju za cilj informisanje i podizanje svijesti o značaju mora i obalnog područja kao prirodnog i društveno-ekonomskog resursa čiji održivi razvoj predstavlja najaktuelniji izazov na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Ove godine, JP Morsko dobro je u saradnji sa Institutom za biologiju mora iz Kotora, pripremilo edukativno-propagandni poster na temu "Ajkule Jadrana". Kao i prethodnih godina, osnovni cilj ovog postera je da se djeci školskog uzrasta približe teme koje su značajne za očuvanje obale i mora, njihovog biodiverziteta, pejzaža, te prirodne i kulturne baštine. U cilju obilježavanja ovog značajnog datuma, u organizaciji JP Morsko dobro, poster će biti distribuiran osnovnim i srednjim školama širom Crne Gore.


Centralna proslava Mediteranskog Dana Obale ove godine će biti održana u Splitu. Tom prilikom obilježiće se i 40 godina postojanja Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija (PAP/RAC) UNEP-ovog Mediteranskog akcionog plana. Proslava će biti organizovana od strane PAP/RAC-a i Ministarstva zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske. Događaju će prisustvovati brojni visoki zvaničnici i predstvanici svih zemalja Mediterana, među kojima i predstavnici JP Morsko dobro

PODIJELI

Tagged under