Završena druga etapa evropskog Match Race-a u Tivtu

Pobjednik druge etape Evropskog dvobojskog jedrenja Match Race u organizaciji Porto Montenegro Jahting kluba, tokom proteklog vikenda je francuski tim J2B sa skiperom Jean-Baptiste Bernaz-om. Drugo mjesto osvojio je Ettore Botticini, CNVA Sailing Team iz Italije.

Uspjeh nam je najveći izazov u ovoj etapi regate, i Match race jeste moj novi omiljeni format regate. Prvi put jedrim u akvatorijumu Boke Kotorske: sjajno vrijeme uz sjajan vjetar. Organizacija regate je na visokom nivou, istakao je jedričar Jean Baptiste Bernar, pobjednik druge etape Match Race-a u Tivtu.

Evropski Match Race Tour, koji se sastoji od sedam stanica i velikog finala, novi je Match Race format kreiran u cilju promocije dvobojskog jedrenja, i afirmaciji jedriličara mlađih generacija, kako bi se međusobno takmičili i napredovali u svjetskom rangu.

Porto Montenegro Jahting klub ima sve potencijale i sjajno ih koristi, kada je u pitanju Organizacija svjetskih regati. Druga etapa evropskog Match Race-a okupila je 10 jedriličarskih timova, iz sedam zemalja – svi nose sjajne utiske i raduju se učešću i naredne godine, istakao je Neven Baran, koosnivač Evropskog Match Race-a.

8 jedriličara koji su se takmičili ovog vikenda u akvatoriju tivatskog zaliva su u prvih 100 na Svjetskoj rang listi jedriličarskih utrka. Ettore Botticini iz Italije je 4. na svijetu, Mati Sepp iz Estonije zauzima 6. mjesto, a Dejan Presen iz Slovenije 14. Mjesto.

Na ovom regatnom takmičenju učestvovali su timovi iz Australije, Francuske, Švajcarske, Poljske, Hrvatske.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti