Noć Muzeja u Tivtu

Povodom Noći Muzeja 18.05.2019. tim Muzeja i galerije Tivat je pripremio pet izložbi: u prizemlju i prvom spratu galerijskog izložbenog prostora biće upriličena izložba tivatskog slikara Miljenka Sindika; u kapelici Sv. Mihovila biće prezentovana izložba “Tivatske Gospe” koja obuhvata sve crkve posvećene Gospi na teritoriji Tivta. U prostorima etnografske zbirke biće upriličene dvije izložbe: u prizemlju izložba pod nazivom “Maslinarstvo u Gornjoj Lastvi”, dok je na prvom spratu izložba “Zmajevići” koja je rađena u saradnji sa Muzejom grada Perasta.


Takođe, ovom prilikom će se otvoriti i treća galerija u kojoj će biti stalna postavka “Dizeldorf-Tivtu”.
O izložbama će govoriti direktorica Muzeja i galerije Tivat mr Jelena Bujišić, dok će Noć Muzeja sa početkom u 20 časova, otvoriti sekretarka sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti mr Dubravka Nikčević. Dio zabavnog programa će biti Allegria quartet i Vinarija

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti