Harmonika fest, Tai či radionica, regata Luštica Bay kup

Uzbudljiva sezona manifestacija u Luštici Bay, ispunjena koncertima, umjetničkim i sporstkim perormansima i takmičenjima, porodičnim događajima, kulturnim i festivalima domaćih proizvoda i suvenira, biće nastavljena i u prvoj polovini juna.
Nastupom ansambla Beltango kvintet u hotelu Čedi Luštica Bay, u srijedu, 29. maja u 21 čas počeće Harmonika fest, manifestacije koja okuplja najznačajnija imena iz svijeta umjetničke muzike koja sviraju na ovom instrumentu, koja je takođe i takmičarskog tipa.


U saradnji sa Institutom Konfućije biće organizovana posjeta velemajstora vještine Tai či /Thai Chi/, Žao Jubina / Zhao Youbin/ koji će u subotu, 1. juna u 10 časova održati prezentaciju drevne kineske vještine.
„Jubin će publici otkriti neke od tajni ove drevne borilačke vještine, koja liječi i dušu i tijelo. Ovom radionicom počećemo seriju događaja koji će ovog ljeta biti posvećeni zdravim životnim navikama svih generacija. Važna novina u našem kalendaru događaja je i osnivanje regate Luštica Bay Cup sa jedriličarskim klubovima iz Boke“, najavila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.
Ljubitelji jedrenja će ovog vikenda, od petka do nedelje 2. juna imati priliku da uživaju u regati Luštica Bay Cup, koja se po prvi put organizuje za sportske klase Laser Standard, Laser 4.7 i Optimist u zalivu Trašte. Regatu organizuje kompanija Luštica Bay u saradnji sa JK Delfin iz Tivta, JK Lahor iz Kotora i JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog, čiji jedriličari će se nadmetati u ovom predivnom akvatorijumu.
Prijava takmičara moguća je do petka 31.05. u 10 sati, dok je start prvog jedrenja planiran za isti dan u 12 sati. Planirano je da se jedri ukupno šest regata u tri dana. Regata se jedri po Međunarodnim jedriličarskim pravilima WS2017-2020 za klase koje se takmiče, Uputstvu za jedrenje i Oglasu za regatu. Ceremonija dodijele nagrada planirana je u nedelju u marini Luštica Bay.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti