Izložba radova polaznika “Škole slikanja za treću dob” u Narodnoj biblioteci Budve

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u četvrtak, 20.juna u holu Akademije zanja biće otvorena izložba radova polaznika radionice “Škola slikanja za treću dob”, koju vodi slikarka Rajka Kujundžijević.

Oko 50 radova nastalih u okviru tromjesečne radionice u Narodnoj biblioteci Budve izložiće petnaestak polaznica Škole slikanja. Izložbu u holu Akademije znanja u 20 časova otvoriće predsjednik Savjeta JU Narodna biblioteka Budve dr Predrag Zenović, a o samoj izložbi govoriće voditeljica radionice, slikarka Rajka Kujundžijević uz čiju su se edukaciju i asistenciju polaznici oprobali u različitim likovnim tehnikama kao što su: crtež, akvarel, pastel, akril, kolaž, kombinovana tehnika i sl.


Radionica “Škola slikanja za treću dob” koja se tokom protekla tri mjeseca svakog petka u terminu od 18 do 20 časova odvijala u organizaciji Biblioteke, pokrenuta je sa idejom o potrebi pune integracije starijih lica u životnu zajednicu kroz obrazovanje i razvoj sposobnosti.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti