VI Međunarodni folklorni festival u Petrovcu

JU Muzeji i galerije Budve pozivaju na šesti Međunarodni folklorni festival "Festivalski dani u Petrovcu", koji će biti održan večeras u 20 časova, na platou ispred Spomen doma "Crvena komuna" u Petrovcu.

Međunarodni folklorni festival "Julski festivalski dani u Petrovcu" biće održani po šesti put u organizaciji Multikulturalne internacionalne organizacije folklornih festivala (MIOF), sa sjedištem u Ohridu, uz podršku i saradnju JU Muzeji i galerije Budve i Spomen doma "Crvena komuna", koja posluje u sastavu ove Ustanove, a istovremeno je i domaćin ovog tradicionalnog folklornog festivala.
Na julskom festivalu petrovačkoj publici predstaviće se 8 folklornih ansambala iz: Rumunije, Poljske, Slovačke i Bugarske a ukupno će nastupiti vise od 200 učesnika.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti