Tradicionalna Fašinada 22. jula i u hotelu Nauta u Perastu

Fašinada ima tradiciju gotovo šest vjekova, i slavi se od 1452. od kafa Peraštani i stanovnici nasipaju kamenjem ostrvo Gospa od Škrpjela.

Biće održana sjutra 22. jula, ponedjeljak, pred zalazak sunca u 18,30 sati, a Hotel Nauta vas poziva da od 17:30 uživate u tradicionalnoj proslavi istorije grada Perasta uz lokalnu kuhinju, najkvalitetnija vina i živu muziku i najbitnije uz dobro društvo

  

VEZANO: Peraštanski Romeo i Julija: Tragedija veća od Šekspirove!

 

VEZANO: Fašinada u 60 slika

 

VEZANO: Regata u čast Perasta

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti