Turistička ponuda Budve predstavljena na 35. sajmu turizma „IFTM Top Resa 2013.“

Turistička ponuda Budve predstavljena na 35. sajmu turizma „IFTM Top Resa 2013.“

Turistička organizacija opštine Budva predstavila se na turističkoj berzi  “IFTM Top Resa 2013.” u Parizu, koji se održao u periodu od 24. do 27. septembra.

U Parizu smo nastupili  na zajedničkom štandu Nacionalne turističke organizacije i Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore. Budva se predstavila na čelu sa predsjednikom opštine Budva, g-dinom Lazarom Rađenovićem. Pored TO Budve i ostalih LTO, na štandu su bili i predstavnici budvanske privrede: HG “Budvanska rivijera”, “Montenegro Stars Hotel Group”, hotel “Maestral” i turističke agencije “Luminalis” i “MTO travel”, zatim ambasadorka Crne Gore u Francuskoj Irena Radović i princ Nikola Petrović.

 

Pored standardnog materijala kojim upoznajemo i promovišemo turističku ponudu naše rivijere za predstojeću sezonu, sajam u Parizu smo iskoristili i da predstavimo novi promotivni materijal TO Budve – visitor’s guide & lifestyle magazin “Full Feel Budva”, u skladu sa nedavno završenim projektom - bredningom destinacije Budva.

 

Sajam „Top Resa“ okuplja veliki broj profesionalaca u turističkom biznisu, isključivo je poslovnog karaktera, a naš nastup na ovom sajmu omogućava uspostavljanje kontakata i poslovanja sa turoperatorima kako na francuskom tako i na međunarodnom tržištu u vrijeme kada je to optimalno za planiranje i ugovaranje poslova za narednu godinu. Kod posjetilaca je vladalo interesovanje za smještajnim kapacitetima, posebno u hotelima visoke kategorije, turističkim atrakcijama na našoj rivijeri, avio dostupnosti itd.

 

"Ono što je interesantno i značajno, obzirom da Francuzi najviše posjećuju budvansku rivijeru, je podatak da Nacionalna avio-kompanija „Montenegro Airlines“ bilježi rast broja putnika iz Francuske od 12%, za prvih devet mjeseci ove godine, na redovnim letovima za Podgoricu i Tivat. Prvi francuski turisti došli su u februaru u sklopu zimskih aranžmana, a pozitivan trend se nastavlja od aprila do kraja oktobra. U ovom periodu prevezeno je skoro 37.000 turista. Osim redovnih linija organizovani su i čarter letovi iz Miluza, Šerburga, Kaena, Dovila, Dižona i Marseja. Da je interesovanje francuskih turista za Crnu Goru i Budvu veliko pokazuje i podatak da je tokom maja „Montenegro Airlines“ svakog dana imao po šest letova ka Crnoj Gori. Većina ovih turista se ponovo vraća u Crnu Goru i Budvu, i to kao  individualni gosti. Za sljedeću godinu je planirano uvođenje i redovnog avio saobraćaja iz Liona do Podgorice", navela je Darja Marović PR TO Budve.

 

„IFTM Top Resa 2013.“  je i ove godine posjetio veliki broj profesionalaca u turizmu, a do kraja trajanja, sajam je posjetilo oko 30.000 posjetilaca i preko 3.000 predstavnika medijskih kuća, kao i poslovnih ljudi koji planiraju investicije u turizmu.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti