Od boravišne već inkasirali tri miliona eura

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva zaključno sa 8. septembrom naplatila je nešto više od tri miliona eura na ime boravišne takse, što je za 250 hiljada eura više nego u istom periodu lani.

Sekretar za finansije i vd direktora Uprave za naplatu javnih prihoda Petar Odžić (SDP) kazao je da su premašeni prošlogodišnji rekordni rezultati.


„ Od ukupno naplećenog iznosa 3.000.116 eura na naplatu boravišne takse za privatni smještaj se odnosi 1.494.783.50 eura. Prošle godine u istom periodu naplaćeno je 2.764.353.74 eura eura , od čega se 1.391.360.72 eura odnosi na fizička lica“, kazao je Odžić i dodao da boravišna taksa predstavlja prihod Nacionalne i Turističke organizacije Budve.


Podsjetio je da su od početka juna na terenu timovi turističkih inspektora, ovlašćenih za kontrolu privatnog smještaja i naplatu boravišne takse.


„Planiranamo da kontrole u privatnom smještaju budu do kraja septembra, dok ćemo hotele kontrolisani tokom čitave godine. I pored velikih napredaka u naplati boravišne takse, prostor sive zone je još uvjek veliki, ali zajedničkim naporima lokalne i državne turističke inspekcije, trudimo se da sivu zonu svedemo na minimum“, kazao je Odžić.


Podsjetio je da cijena boravišne takse ostala je nepromijenjena i iznposi jedan euro, a prihod od nje u promjeru 80- prema 20 odsto dijele Turistička organizacija Budve i Nacionalna turistička organizacija.
Turistička organizacija Budve dominantni priliv očekuje od naplate boravišne takse i njen budžet za ovu godinu biće čak 3.5 miliona eura.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti