Festival stripa „Stripovanje“

U organizaciji Narodne biblioteke Budve, pod čijim okriljem se odvija Škola stripa i ilustracije, u četvrtak, 19. septembra biće realizovan Festival stripa pod nazivom Stripovanje. Radionice stripa vodi Simon Vučković, a od marta 2017. godine školu stripa je prošlo više od 300 polaznika uzrasta od pet do osamnaest godina.

Zvanični gosti i predavači festivala Stripovanje su strip-autori Milivoj Kostić i Goran Šćekić koji će se predstaviti u Narodnoj biblioteci Budve 19. septembra u 17.00 časova. Nakon toga, u 17.30 časova biće realizovana jednosatna radionica stripa, a potom će u 18.30 časova sa polaznicima radionice razgovarati pomenuti predavači. U 19 časova u Narodnoj biblioteci Budve biće otvorena izložba radova polaznika Škole stripa i ilustracije i ostalih koji će biti prisutni na Festivalu. Prvi dio festivala koji se dešava u Narodnoj biblioteci Budve je namijenjen mladima koji žele da uče kako se crtaju stripovi i prave ilustracije.


Drugi dio programa festivala Stripovanje biće realizovan u bioskopu Cadmus cineplex gdje će u 20.15 časova biti orvorene izložbe dva predavača – Milivoja Kostića i Gorana Šćekića, nakon čega je, od 20.30 časova planirana projekcija filma "The Angry Birds".
Organizator programa i inicijator Škole stripa i crtanja je Narodna biblioteka Budve, a ovaj Festival su pomogli bioskop Cadmux cineplex, Udruženje strip-autora Crne Gore, Turistička organizacija Budve i likovna radionica Art duga. Program je besplatan.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti