Specijalizovano biciklo "Motomed" poklon Dnevnom centru

Predstavnici Rotari kluba Budva uručiće sjutra specijalizovani pedijatrijski uređaj “Motomed” Javnoj ustanovi “Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju” u Budvi.

"Nabavka “Motomeda” rezultat je humanitarne akcije “Za djecu Budve sa posebnim potrebama”, koju je Rotari klub Budva vodio u 2017/2018. rotarijanskoj godini, za vrijeme predsjedavanja Vladimira Bulatovića. Sve humanitarne aktivnosti pomenute godine koje prate rad i svečanosti RC Budva, posebno “Summer Party” i “Ladies’ Night”, bile su usmjerene za prikupljanje sredstava za nabavku adekvatne opreme prilagođene potrebama JU “Dnevni centar”. Zbog specifičnih okolnosti koje su pratile početak rada ustanove, RC Budva opremu dodijeljuje u tekućoj rotarijanskoj godini.Uređaj “Motomed” je vrsta specijalizovanog bicikla, koje korisnicima omogućava adekvatnu stimulaciju mišićno-skeletnog, neurološkog i kardiološkog sistema, neophodnu kako u procesima rasta i razvoja, tako i tokom terapeutskih i rehabilitacionih procesa.Ovo je samo jedna u nizu akcija kojima članovi RC Budva, zajedno sa rotarijancima, poslovnim partnerima i prijateljima, nesebično služe zajednici u kojoj djeluju i time ispunjavaju misiju Rotarija", navodi se u saopštenju, koje potpisuje predsjednik budvanskog Rotari kluba Veliša Stamatović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti