Opština Budva uspješno završila dvogodišnji projekat FY4ICT

Kancelarija za evropske integracije i saradnju Opštine Budva je posljednje dvije godine sprovodila projekat FY4ICT (Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship employment and leadership in ICT) u okviru Erazmus plus programa koji finansira Evropska komisija.

Ovaj projekat je omogućio da 29 mladih djevojaka dobije priliku da se obrazuje na desetodnevnim mobilnostima u Mariboru u Sloveniji i u Sofiji u Bugarskoj, kao i na dvodnevnim radionicama u Mostaru i Nikšiću.
Opština Budva je, takođe, u oktobru prošle godine bila i domaćin dvodnevne radionice u okviru ovog projekta.


Osnovni cilj ovog projekta bio je da se obrazuju i motivišu mlade djevojke iz Crne Gore i BIH, da pokrenu svoje karijere podsticanjem preduzetništva u oblasti informacionih tehnologija putem razmjene najbolje prakse sa iskusnim partnerskim institucijama iz Evropske unije, kao i putem neformalnog učenja.


U razgovoru sa potpredsjednikom Opštine Vladimirom Bulatovićem, Šeficom Kancelarije za evropske integracije i saradnju dr Anom Tripković Marković i saradnicom u Kancelariji za evropske integracije i saradnju Anđelom Ivanović učesnice su izrazile zadovoljstvo zbog učešća u projektu.


One su sumirale utiske učešća i razgovarale o konkretnim vještinama koje su stekle tokom sprovođenja ovog projekta, a koje koriste svakodnevno u praksi.Naročito su istakle i važnost kontakata sa privredom i svojim vršnjakinjama koje im je omogućio ovaj projekat.


U svom obraćanju učesnicama potpredsjednik Bulatović istakao je da ICT predstavlja budućnost, ali i živu materiju koja se stalno mijenja i zahtijeva konstantno usavršavanje i u tom smislu im je čestitao zbog toga što su svojim aktivnim pristupom pokazale spremnost za učenje i usavršavanje i dodijelio im je sertifikate.
Učesnice projekta FY4ICT su:
Aleksandra Drecun, Eva Medigović, Sara Slovinić, Nela Radović, Mila Vulović, Lidija Mijović, Jelena Kovačević, Jelena Racković, Marija Racković, Isidora Lakićević, Danica Pejović, Slađana Bečić, Tanja Džankić, Ivana Bojović, Kristina Vasiljević, Bojana Žugić, Anja Novaković, Darija Banićević, Anđela Kastratović, Sara Gojković, Mia Mišković, Katarina Vukićević, Milena Bukilić, Mila Čvorović, Elma Pepeljak, Lejla Ćorović, Savica Vujićić, Milena Zec, Milena Rakonjac.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti