Condé Nast Traveler uvrstio Crnu Goru među 40 najljepših država na svijetu

Condé Nast Traveler, prestižni časopis za putovanja, uvrstio je Crnu Goru među 40 najljepših zemalja na svijetu, pored Hrvatske i Slovenije.

U svom članku, složili su se sa riječima engleskog pjesnika Džordža Gordona Bajrona koji je našu zemlju opisao kao „najljepši susret zemlje i mora“. Takođe, istakli su posebnost Nacionalnog parka „Biogradska gora“ te zainteresovanima savjetovali kako bi trebalo da požure i posjete je prije nego svi požele da tamo otputuju.

Osim Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda i Japana, na ovoj listi svoje su mjesto dobili i Island, Austrija, Dominikanska Republika, Kanada, Norveška, Švajcarska, Mauricijus, Španija, Meksiko, Grčka, Namibija, Finska, Čile, Filipini, Portugal, Kipar, Venecuela, Bocvana, Oman, Nepal, Brazil, Sejšeli, Peru, Šri Lanka, SAD, Italija, Turska, Južna Afrika, Indija, Maroko i Kolumbija.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti