Traži se logotip i slogan nacionalnog brenda Crne Gore - nagrada 50.000 eura

Ni jedno od 24 rješenja slogana i logotipa nacionalnog brenda Crne Gore , koje je pristiglo na javni konkurs nije zadovoljilo kriterijume.

To je konstatovano na sjednici Vlade, koja je juče usvojila Izvještaj o realizovanim aktivnostima u oblasti razvoja nacionalnog brenda. U Izvještaju je navedeno da je međunarodni Javni konkurs za izbor logotipa i slogana nacionalnog brenda Crne Gore koji je bio otvoren do 04. jula 2019. godine pristiglo 24 konkursnih rješenja, od kojih, po ocjeni Komisije, ni jedno nije zadovoljilo postavljene kriterijume. Imajući u vidu značaj nacionalnog brenda za pozicioniranje Crne Gore u međunarodnim okvirima, uključujući inostrana ulaganja, turističke posjete, politička partnerstva, tražnju domaćih proizvoda na inostranom tržištu i brojne druge oblasti, Vlada je zadužila se Ministarstvo ekonomije da, do kraja septembra 2019. godine, ponovi javni konkurs, kao i da poveća iznos nagrade sa 10 000 na 50 000 eura.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti